Medovina z lipového medu 12% 500ml PLEVA
Kód: 98965Detailní popis produktu
Skvělá a poctivá lipová
„Chuťově jemná medovina z lipového medu vzniká kvašením lipového medu za použití speciálních kvasinek bez dalšího přidaného cukru. Protože chceme zachovat důležité látky obsažené v medu, nepoužíváme při výrobě medoviny tepelné úpravy. Poctivý proces výroby, dlouhé zrání i péče o správné uskladnění dělají medovinu z lipového medu výjimečně chutným nápojem.“
Originální proces výroby
S výrobou medového vína jsme začínali před patnácti lety. První kvašení probíhalo v maličkém objemu 10 litrů a dá se říct, že už to se velmi povedlo a dobře chutnalo. Během prvních let výroby jsme načetli mnoho knih, konzultovali postup s vinařem, ale především neustále vylepšovali, starali se o dobré podmínky uskladnění, kontrolovali výrobní teplotu i teplotu při zrání a pravidelně ochutnávali.
Dbáme na to, aby naše lipové medové víno neobsahovalo žádný přidaný cukr. Chuť medoviny totiž plně odráží kvalitu medu, ze kterého se vyrábí, při poctivé výrobě zkrátka nejde med nahradit méně kvalitní či zcela jinou surovinou. Při výrobě našich medovin platí přísný zákaz konzervantů, barviv, dokyselování i doslazování. Zachováváme přírodní chuť medu, který tvoří zásadní složku nápoje.
Každá šarže je originální
Ačkoli dodržujeme naše tradiční výrobní postupy, často se chuť jednotlivých šarží liší. Na chuťové rozdíly má vliv med, ze kterého je medovina vyrobena, ale také to, při jakých teplotách probíhá kvašení. Kvašení při nižší teplotě kolem 9 stupňů je o měsíc delší než kvašení při běžné teplotě 22 – 25 stupňů a v nápoji po něm zůstane zachováno více aromatických látek a plnější chuť.
Kvašení při nižší teplotě nejčastěji používáme při výrobě lipového a akátového medového vína, proto je jejich vůně velmi výrazná a příjemná.
Někdy se zákazníci ptají na to, zda sediment v medovině nějak určuje její stáří, kvalitu nebo má co dočinění s medem, ze kterého je vyrobena. Žádná z domnělých odpovědí však není správná. Sediment je přirozenou vlastností medového vína. U některých šarží je přítomen, jinde ho nenajdete.
Obsah alkoholu min. 12 %
Jak vlastně vznikla medovina?
A kdo měl ten skvělý nápad? Sama příroda – v dobách největších such totiž včely obsadily díry v baobabech, a když přišly mohutné deště, med se smíchal s vodou a přírodními kvasinkami. Směs pak fermentovala, a tak vznikl první kvasinkový (a alkoholický) nápoj na světě – medovina, kterou později objevil a zamiloval si člověk.
Složení
voda, lipový med
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.